Veelgestelde vragen

Hoe werkt de aanmelding voor het Gouden Mannen programma?
Navigeer naar het programma bij jou in de buurt, daar vind je alle informatie over locatie, dag en tijdstip van het programma. Als je naar beneden scrolt, vind je het aanmeldformulier. Als je deze invult, nemen we contact met je op. 

Hoe werkt de aanmeldingsprocedure?
Nadat het aanmeldformulier is ingevuld krijgt de coördinator van het programma een e-mail met deze informatie. De coördinator neemt binnen drie werkdagen contact op. Mocht je vragen in de tussentijd hebben, in de bevestigingsmail van de aanmelding staan de contactgegevens van de coördinator van de locatie.

Waar kan ik meer informatie vinden over het programma?
Meer informatie over het programma vind je via het menu bovenin de website. Klik op locaties om daar specifieke informatie over een locatie in jouw buurt te vinden. De Gouden Mannen Reis infographic vind je hier.

Op welke locaties is het Gouden Mannen programma actief?
Op dit moment is het Gouden Mannen programma actief in de locaties Amsterdam Nieuw-West, Noord, Oost en Zuid en in Utrecht. Ook is er een NT1 programma in Amsterdam Oost gericht op mannen met een goede beheersing van de Nederlandse taal. 

Hoe lang duurt het programma?
Het programma duurt 60 weken, verdeeld in drie blokken van 20 weken. Ieder blok beslaat een half jaar. Het totale programma duurt anderhalf jaar. Hierbij is het de bedoeling dat het volledige programma wordt doorlopen. 

Wat leert en doet een Gouden Man tijdens het programma?
Het Gouden Mannen programma is verdeeld in drie fases van 20 weken. In de eerste fase gaat de deelnemer aan de slag met “verbinding met jezelf”, in de tweede fase met “verbinding met je omgeving” en in de laatste fase met “verbinding met de wereld”. Zie de Gouden Mannen reis infographic voor meer details. 

Voor wat voor mannen is dit programma geschikt?
Het programma is geschikt voor mannen van 50+, die in een sociaal isolement kunnen zitten, zich niet goed voelen, eenzaam kunnen zijn, moeite hebben met communiceren binnen gezin en daarbuiten, en een breed scala aan mentale en lichamelijke klachten ervaren. 

Wat is de leeftijdsgrens voor het Gouden Mannen programma? 
We richten ons op de doelgroep 50+, uit onderzoek (Schellingerhout, 2004) blijkt dat onze doelgroep qua lichamelijke en geestelijke gezondheid 10-15 jaar ouder is. We merken hierdoor dat mannen van 40+ ook veel baat hebben bij het programma en hierdoor kunnen aansluiten. In het kennismakingsgesprek kijkt de begeleider met de deelnemer of er een match is tussen beiden.  

Is het Gouden Mannen programma gratis voor de deelnemers?
Ja, de Gouden Man hoeft niets te betalen om mee te doen aan het programma. 

Wanneer start er een nieuwe groep?
De nieuwe groepen starten ieder jaar in februari en september. Daarbij is het van belang dat de deelnemer tijdig wordt aangemeld en de kennismaking heeft plaatsgevonden voor aanvang van het programma. Op meerdere locaties zijn er ook voortrajecten, hier kunnen potentiële deelnemers alvast instromen en dan kunnen ze tijdig met de nieuwe groepen starten in februari of september. 

Ik werk bij een gemeente of een welzijnspartij en ik heb interesse om dit programma bij mij in de buurt op te starten. Met wie kan ik daarover in gesprek?
Op deze pagina vindt u meer informatie over het programma en de opstart ervan. Je kunt ook een e-mail sturen naar contact@goudenmannen.nl

Ik spreek met een regelmaat potentiële Gouden Mannen maar ik zie het programma niet bij mij in de buurt. Wat kan ik doen?
Lees hier alles over het starten van het Gouden Mannen Programma in jouw buurt of gemeente.

Ik wil graag de stichting of een Gouden Man interviewen (media), bij wie moet ik daarvoor zijn?
Stuur een e-mail met jouw vraag/verzoek naar info@goudenmannen.nl en dan kijken wij wat de mogelijkheden zijn.

Ik doe een onderzoek en wil graag Gouden Mannen  interviewen. Hoe kom ik in contact met hen?
Stuur een e-mail met jouw vraag/verzoek naar info@goudenmannen.nl en dan kijken wij wat de mogelijkheden zijn.