Denk jij met ons mee?

Gouden Mannen is gevestigd in Amsterdam, waar ruim 14 jaar geleden is gestart met de voorloper van Gouden Mannen, Meer Man(s). 10 jaar geleden is de eerste Gouden Mannen groep in West gestart. Sindsdien zijn we uitgebreid naar de stadsdelen Nieuw-West, Oost, Zuid en Noord. Sinds 2023 draait ons programma ook in Utrecht.

Ons doel is om zoveel mogelijk geïsoleerde mannen te bereiken die op zoek zijn naar de verbinding met zichzelf, hun omgeving, de maatschappij en de toekomst. 

We hebben vanuit het hele land interesse gekregen in onze aanpak en zijn benaderd door verschillende partijen die ons vragen of we ook iets kunnen betekenen voor mannen in hun wijken. Om hierop te anticiperen, hebben we door middel van het Groeiprogramma 2.0 van het Oranje Fonds een speciaal pakket ontwikkeld. Dit pakket is tweeledig: 1) opstartbegeleiding door Stichting Gouden Mannen (gefinancierd door fondsen) en 2) ondersteuning na implementatie om de kwaliteit te waarborgen. 

Vorig jaar hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar waar onze doelgroep zich bevindt in groten getale. Vervolgens hebben we gemeenten en welzijnsorganisaties uit deze regio’s benaderd, wat geresulteerd heeft in tientallen gesprekken om de mogelijkheden te verkennen. Hieruit bleek dat de zorgen over het bereiken en ondersteunen van onze doelgroep gedeeld werd, maar dat het een uitdaging was om hier uren/financiering vrij te maken om met het programma te starten. 

Oproep! Denk met ons mee over hoe we onze doelgroep wél kunnen bereiken! Alle tips om hier aandacht en ruimte voor te maken zijn van harte welkom! Neem daarvoor contact op met Annemarie de Bruijn via e-mail of op 06-51430370

Benieuwd naar hoe je kunt starten met een Gouden Mannen programma? Ga naar deze pagina.